+381 23 560 560

info@poliklinikaradovic.rs

Ponosni na

15 godina uspešnog rada

Sa poverenjem

koje broji više od 10.000 pacijenata

Stručni tim

čini više od 30 lekara specijalista

Exilis radiofrekventna terapija (RF)

Exilis radiofrekventna terapija (RF) je najbrža, najefikasnija, neinvazivna estetska tehnologija danas. Radiofrekvencom, za razliku od drugih aparata, monopolarnim talasima, prodire se 2,5cm u masne naslage.

Na Exilis aparatu se može postići dubinsko topljenje, a zatim u istom tretmanu i zatezanje kože, što je za razliku od obične liposukcije velika prednost, jer ne ostaje višak kože.

Prednosti Rf terapije:

 • smanjuje bore i zateže kožu
 • efikasno smanjuje obim tela
 • daje dugoročne rezultate
 • bezbolno, bezbedno i neinvazivno
Estetska ER terapija

Efekti Rf terapije na licu (kolagen indukciona tehnologija podmlađivanja)

 • Povećava produkciju kolagena
 • Redukcija bora
 • Remodelizacija lica
 • Zatezanje kože
 • Mekan, baršunast i mladalački ten

Kolagena vlakna – trostruke helixoidne strukture, bivaju pogođena zagrevanjem, čime otpočinje proces rasplitanja. Udruženo dejstvo fokusiranih monopolarnih Rf talasa i terapijskih ultrazvučnih (UZ) talasa dovodi do mehaničkih promena na kolagenim vlaknima, disocirajući ih brzo i efikasno. Time otpočinje prirodni proces obnavljanja i aktivacije fibroblasta na intenzivnu produkciju novih kolagenih vlakana. Struktura kože je obnovljena i dopunjena novim kolagenom.

RF terapija

Efekti  Rf terapije na telu

 • Uklanjanje masnih naslaga
 • Smanjenje obima
 • Redukcija celulita
 • Zatezanje kože

Exilis je patentirana tehnologija, kojom se postiže kontrolisano dubinsko zagrevanje tkiva, kroz simultanu aplikaciju radiofrekventne struje, terapijskog ultrazvuka i dodatnog sistema hlađenja tkiva. Mehanički efekat terapijskog UZ, koji je, za razliku od kavitacionog, bezbedan – prodire samo do nivoa subkutanog masnog tkiva i omogućava separaciju grupisanih masnih ćelija unutar lobusa masti, delujući na fibrozno tkivo koje ih okružuje.

Terapijski UZ povećava permeabilnost zidova masne ćelije, bez narušavanja kontinuiteta ćelijske membrane tj. njenog pucanja. To omogućava efikasniji toplotni učinak Rf struje na prirodni metabolički put razgradnje sadržaja masnog tkiva i efikasniju limfnu drenažu njegovih krajnjih produkata. Sadržaj masnih kiselina se pod uticajem Rf struje razlažu na vodu, glicerol i masne kiseline. Voda i glicerol se limfnom drenažom apsorbuju i kasnije podležu bubrežnoj eliminaciji. Slobodne masne kiseline, putem hilomikrona, bivaju transportovane u jetru gde se dalje metabolišu i konvertuju u energiju. Na ovaj naćin se ubrzava metabolizam zahvaljujući Rf struji.

Exilis aparat poseduje dva aplikatora. Manji je za zatezanje kože lica, vrata dekoltea i šaka. Tretmani se mogu raditi na osobama koje nemaju trajna punjenja na licu. Hijaluronski fileri i botoks ne predstavljaju kontraindikaciju. Za postizanje dugotrajnih efekata preporučuju se serije od 4-6 tretmana. Poželjno je posle tretmana kožu tretirati kremama za negu. Veći aplikator se koristi za ostale regije: nadlaktice, stomak, unutrašnja strana butina, sedalni jastuci, kolena, muške grudi.

U samo 4-6 tretmana postiže se potpuno novi izgled tela. Neophodan je veći unos tečnosti (2-3l), u toku 2 meseca. Malo gojazniji pacijenti će imati bolje rezultate u smanjenju obima, ali do idealnih oblina će morati da ponove tretmane, sa minimalnim pauzama od dva meseca. Maksimum za rad je šest regija i u trećoj nedelji posle četvrtog tretmana rezultati su maksimalni. Preporučuje se pauza od 2 meseca nakon čega se može ponoviti serija od četiri tretmana.

 

Dr Dragana Dujin Bajat
spec. dermatovenerolog

Call Now Button